Kausiennakko: Peimari Utd 2018

Suuria muutoksia kokenut Peimari Utd lähtee uuden valmentajansa johdolla metsästämään nousua takaisin Kakkoseen. Treenikausi ja treenipelit lähestyvät loppuaan ja on aika suunnata katseet kohti tulevaa. Muutaman avainpelaajan lähdön myötä isoja saappaita on täytettävinä monella pelipaikalla, mutta myös uutta verta ja nälkää on saatu mukaan joukkueeseen.

Pettymyksestä uutta voimaa

Peimari Unitedin kausi 2017 Kakkosessa päättyi putoamiseen takaisin uudistuneeseen Länsi-Suomen Kolmoseen. Samalla myös päättyi seuran pitkäaikaisen valmentajan ja valmennuspäällikkö Diogo Nobren kunniakas urakka Peimarin peräsimessä.

Joukkue sekä valmennus olivat luonnollisesti pettyneitä lopputulokseen, mutta Samuli Vihervirta osasi kertoa myös positiivisia asioita.
-Putoaminen oli tietenkin pettymys kaikille, mutta seuran näkökulmasta viime kausi ohjasi toimintaamme ammattimaisempaan suuntaan ja saimme satsattua kannattajakulttuuriin. -Tuloksellisesti ja joukkueurheilun näkökulmasta kausi oli pettymys, mutta kyllä kaiken kaikkiaan jokainen oli ylpeä viime kaudesta ja siitä mitä se toi meille, kapteeni summaa.

Joukkueen tavoite on selkeä, nousta takaisin Kakkoseen kokeneempana ja vahvempana.

Uusi kausi, uusi valmentaja
Nobre tunsi, että on antanut kaikkensa seuralle ja se oli merkki sille, että on aika antaa uusien tuulien puhaltaa. Portugalilaisvelhon manttelinperijä saapui samasta suunnasta, sillä myös uusi päävalmentaja Joaquim Valinho on kotoisin Portugalista. Nobren tavoin, ”Kim” Valinho palkattiin päävalmentajapestin lisäksi myös valmennuspäälliköksi.

Valinhon toimintatapa ja ajatusmalli kohtasivat seuran uusien näkemysten ja tavoitteiden kanssa, joten valinta oli helppo. Hän pyrkii tuomaan Peimarin pelityyliin lisää pallollista puolta, joka Nobren aikana oli enemmän pelitilanteisiin reagoimista ja nopeiden vastahyökkäysten hyödyntämistä.

Valinholle treenikausi on henkilökohtaisesti ollut haastava.
- Meillä on ollut suurin osa talven harjoituksista Peimari-Areena -hallissa. Toisaalta sisätiloissa on kiva työskennellä, eikä keliolosuhteilla ulkona ole väliä. Toisaalta kuitenkin on melko mahdotonta yrittää kehittää ja organisoida joukkueen pelaamista niin pienellä kentällä. Paimon KHT:lle sentään pääsimme muutaman kerran työskentelemään vähän eri tavalla, Valinho toteaa.

”Kimin” mukaan joukkue omaksuu päivä päivältä paremmin hänen pelityyliinsä liittyviä asioita ja ajatuksia. Vaihtoehtoja eri pelipaikoille on riittävästi ja niin ryhmähenki, kuin sitoutuminenkin, ovat parantuneet mitä lähemmäs kauden alkua on päästy. Treenipelien tuloksista portugalilaisluotsi löytää vielä kuitenkin parannettavaa.
- En ole täysin tyytyväinen treenipeleihin. Muutamia hyviä tuloksia toki saatiin ja muutamia hyviä jaksoja pelien sisällä, mutta maaleja omiin ei saisi noin paljon mennä. Se on asia, jossa meidän pitää kehittyä nopeasti. Useimmat näistä maaliin johtaneista tilanteista saivat alkunsa meidän omista virheistä, hän harmittelee.

Portugalilainen peräänkuuluttaa vakautta ja haluaa rakentaa vankemman joukkueen, joka noustessaan sarjaporrasta ylemmäs, myös pysyy siellä. Tavoitteena on olla Kakkosen tasoinen joukkue 3 vuoden sisällä.


Valinholle treenikausi on henkilökohtaisesti ollut haastava.

Kansainvälisyys ei katoa
Peimari Unitedin kopissa sorisee jatkossakin suomen kielen lisäksi myös muun muassa portugalin, albanian, ja englannin kieli. Viime kauden lähtijöiden joukossa oli Peimarin kannattajille varsin tutut kolme portugalilaista. Avainpelaajiin kuuluneet Adimar Neves ja Leo Soares palasivat kotimaahansa uusien haasteiden toivossa. Gerson Lima taas puolestaan etsii uutta joukkuetta Suomesta.

Sen sijaan joukkueeseen liittyi kaudeksi 2018 kaksi nuorta ja kunnianhimoista portugalilaista pelaajaa, maalivahti Fabio Silva ja hyökkääjä Bruno Rodriguess. Tämän lisäksi kokemusta joukkueeseen tuo kattavan ammattilaisuran läpikäynyt, nyt työn perässä Turkuun muuttanut, liettualainen Edgaras Mastianica. Vajaa 30-vuotias hyökkääjä on ehtinyt uransa aikana pelaamaan Liettuan, Viron sekä Valko-Venäjän pääsarjaa useissa eri seuroissa.

Portugalilaisista 21-vuotias maalivahti Fabio on saanut oppinsa useista eri portugalilaisista juniorien kasvattiseuroista sekä ehtinyt edustamaan miesten joukkueita União de Tomarissa sekä Atlético Clube Riachense:ssa. Myös 21-vuotias Bruno Rodriguess on ehtinyt jo käymään mielenkiintoisen jalkapallopolun, aloittaessaan samalla tavalla useissa eri junioriakatemioissa, päästen aina maailmalla tunnettuun SL Benficaan asti. B-poikana hän pääsi kokemaan, miten huipputason akatemiassa toimitaan sekä pelaamaan yhdessä tämän hetken maailmanluokan pelaajien, kuten Renato Sanchesin ja Nelson Semedon kanssa. Miesten tasolla hän on ehtinyt pelaamaan Portugalin 3. divisioonaa ja nyt hänen tavoitteena on tehdä lopullinen läpimurtonsa miesten tasolla Peimarin kanssa Suomessa.
Kotimaan kamaralta Peimaria vahvistavat mm. SalPassa pelannut Ryan Sheenas, turkulainen Mika Salin sekä paluumuuttaja Ali Altake.


Taitava Mastianica tuo kokemusta ja vauhtia joukkueen hyökkäykseen.

Tutut runkopelaajat jatkavat
Peimarin romantiikkaa tihkuvien sarjanousujen takana on ollut alusta lähtien sama ydinryhmä. Tuo samainen runko säilyy tälläkin kaudella ja on jälleen yhtä kokemusta rikkaampi. Ylemmällä sarjatasolla käynti toi pelkästään hyvää joukkueelle ja jo ennestään tiivis joukkue on kausi kaudelta yhtenäisempi.
Sairastuvalta saatiin mahtavia uutisia muutama kuukausi sitten, kun polvivamman takia viime kauden sivussa ollut kapteeni Samuli Vihervirta on palannut harjoituksiin ja on täysin valmis kauden alkuun. Vihervirran palaaminen on nostanut joukkueen tasoa kentällä ja keskikentän väsymätön moottori luo kapteenin virassaan henkeä myös pukukopin puolella.

Ensimmäisenä vastaan ÅIFK

Peimari kohtaa kutkuttavassa sarja-avauksessaan maltillisesti uudistuneen ÅIFK:n. Merkittäviä menetyksiä turkulaisten riveissä olivat Eetu Kanerva, sekä tämän kauden ennakoituihin päävastustajiin siirtyneet Henri Saarinen ja Mikael Lahtivuori. Tulopuolella kuitenkin mm. paluumuuttajat Dima Aho, Nicolas Manzo ja Barham Ahmadi kompensoivat hyvin lähtijöitä. Myös useampia omia junioreita on nostettu mukaan edustuksen rinkiin ja maalivahtipuolella alkaa olla sopivaa kilpailua Samu Saaren ja Jonni Karvisen liityttyä Nico Pesun seuraksi.

ÅIFK:ta ei ehkä ole povattu aivan sarjan kärkeen, mutta helppoa peliä ei kukaan odota. Joukkueesta löytyy useita laadukkaita pelaajia, jotka Peimarin on pidettävä tarkasti kiinni, mikäli joukkue haluaa napata ensimmäisestä ottelusta kolme pistettä. Tunnetuimpana joukkueen pelaajana toimii keskikentän Jeremias Kaari, joka on myös Valinhon mukaan joukkueen tärkein pelaaja hyökkäyspäässä. Myös puolustukseen että hyökkäykseen laatua tuova Dima Alho on pelaaja, johon Peimarin pitää pystyä reagoimaan.

Peimari pelaa ensimmäisen ottelunsa sunnuntaina Paimion Soikalla klo 16.00, joka toimii samalla Länsi-Suomen Kolmosen Kuukauden otteluna. Näin ollen ottelua voi seurata myös livestriimin kautta osoitteessa www.ts.fi. Ottelun isäntänä toimii Light and Sound Sillanpää.

Tervetuloa suurin joukoin seuraamaan uusiutunutta Peimaria ensimmäiseen kotiotteluun ja kannustamaan kotijoukkue kauden ensimmäiseen voittoon!

Kuvat: Seppo Siipola
Teksti: Joel Kirjavainen