Otteluraportti: Peimari United - ÅIFK

Peimari kohtasi kauden ensimmäisessä ottelussaan ÅIFK:n ja raapi ottelusta irti täyden pistepotin. Ottelua vahvasti hallinneen ÅIFK:n viimeistely ontui, kun taas Peimari oli tilaisuuksiinsa nähden tehokas.Sarjakauden avaus tahkottiin raikkaassa kevätkelissä Paimiossa. Tunnelma ennen pelin alkua oli sekä odottava, että jännittynyt. Ottelu keräsi paikanpäälle 219-päisen yleisön ja sen lisäksi ottelua seurasi yli 600 silmäparia livelähetyksen kautta.

ÅIFK hallitsi pelin tapahtumia aina avausvihellyksestä lähtien, eikä Peimarin pelitapa näyttänyt missään kohtaa valmiilta. Vieraiden keskikentällä häärinyt, alati vaarallinen, Jeremias Kaari oli ensimmäisellä puolikkaalla turkulaisten aktiivisin mies hyökkäyspäässä. Myös Ahmadi Barham ja Dima Aho pääsivät hätyyttelemään Peimarin puolustusta, mutta tuloksetta.

Kotijoukkueen uusi pelitapa haki vielä itseään ja isännillä olikin vaikeuksia päästä kontrolloidusti vastustajan kenttäpuoliskolle. Muutamia vastahyökkäyksiä lukuunottamatta Peimari puolusti koko ensimmäisen puoliajan vieraiden enemmän kontrolloituja hyökkäyksiä vastaan. Peimarin takalinjoilla loistavan pelin pelannut Flamur Ibrahimi kirjautti itsellensä huikean määrän tärkeitä katkoja ja pallonriistoja.

Ensimmäisen puolikkaan loppupuolella kotijoukkueen maalilla hyvin luutinut Fabio Mourao Santos Da Silva, joutui venymään parhaimmilleen muutamaankin otteeseen, pysäyttäen muun muassa Nicolas Manzon läpiajon. Ensimmäinen puolikas puhallettiin päättyneeksi ja joukkueet poistuivat pukukoppien lämpöön tilaneteen ollessa 0-0.

Toinen puoliaika jatkoi ensimmäisen jalanjäljissä, eikä Peimari muutamaa ulkomaalaisvahvistusten, Bruno Rodriquessin ja Edgaras Mastianican pyrähdystä poislukien päässyt pois vieraiden prässin alta. Ottelun käännekohta tapahtui Soikan digitaalien raksuttaessa 75:nnettä peliminuuttia. Myöhemmin vieraiden puolelta ottelun pelaajaksi valittu Jeremias Kaari loukkaantui pallontavoittelutilanteessa ja joutui jättämään kentän.

Tästä alkoi ÅIFK:n musta minuutti, sillä vain hetkeä myöhemmin toisessa päässä ÅIFK-vahti Jonni Karvinen antoi huolimattoman avauksen, jonka katkoi vaihdosta sisään tullut Ali Al-Take. Nopea laituri karkasi läpiajoon ja upotti pallon verkkoon.

Peimarilla oli tämän jälkeen muutama tilaisuus kasvattaa johtoaan, mutta illan teemaksi nousi heikko viimeistely ja lopulta tuomari puhalsi ottelun päättyneeksi.

Molempien joukkueiden otteista näkyi, että peli on kauden ensimmäinen ja varmasti parempaa suorittamista kummaltakin on odotettavissa.
- Oltiin koko peli oikeastaan alakynnessä, eikä saatu omaa peliämme pyörimään niin kuin olisimme tahtoneet. Siitä johtuen jouduttiin myös rikkomaan aika paljon. Jatkossa pitää laittaa pallo enemmän liikkeelle ja miettiä paremmin koska syöttää ja mihin syöttää. Emme pelanneet Diogon kanssa oikeastaan koskaan tällaisella systeemillä, joten on oletettavissa, että uuden pelitavan juurtuminen vie aikansa. Uskon kuitenkin, että taisteluvoittoisen peli jälkeen jokainen saa lisää varmuutta omaan pelaamiseen ja sitä kautta voittoja joukkueelle, niputtaa joukkuueen varakapteeni ja hyökkääjä Nico Salmiosalo.

Myös maalintekijä Al-Take myönsi uuden pelitavan ja ensimmäisen sarjapelin summan tuottaneen hieman ongelmia, mutta oli tyytyväinen voittoon.
- Ottelu oli alusta asti aika tiukka ja intensiivinen, ensimmäinen sarjapeli ja uusi pelitapa tuotti hieman hankaluuksia, mutta kyllä tämä tästä. Pikkuhiljaa parempaa kohti mennään. Oli mukavaa päästä pitkästä aikaa pelaamaan, maali maistui hyvältä ja hienoa että saatiin 3 pistettä kotiin.

Päävalmentaja Joaquim Valinho oli tyytyväinen joukkueen asenteeseen.
- Emme pelanneet tänään niin, kuin haluamme vastaisuudessa pelata. Yhden asian me kuitenkin teimme tänään, jota me aina haluamme: pelasimme voitosta. Muokkasimme joukkuetta tämänpäiväisiin olosuhteisiin. Meillä oli paljon ongelmia pallonhallinnassa ja vastustajan prässin alta pois pääsemisessä, mutta niinä muutamina kertoina, kun löysimme tilaa vastustajan selustasta, loimme maalipaikkoja. Tärkeää on myös mainita, että voitimme tänään koska olimme joukkue, aina ensimmäisestä minuutista loppuvihellykseen. Näytimme tänään, että meiltä löytyy rutkasti taistelutahtoa.

Peimariyhteisö vahvasti mukana

Vaikka kausi alkoi huomattavasti aikaisemmin kuin edellisinä kausina, oli Peimariyhteisö jo hyvin mukana katsomossa ja piti huolen tunnelmasta. Tästä yhteisö sai tunnustusta aina Länsi-Suomen piirin raportissa asti. Jälleen kerran suuri kiitos Peimariperheelle suuresta tuesta ja kannattakulttuurin kehittämisestä!

Seuraavana vierasreissu Ahvenanmaalle
Viikon aikana Peimari Peimari jatkaa töiden tekoa nöyrästi viikon aikana ja lähtee tavoittelemaan viikonloppuna ryöstösaalista Ahvenanmaalta, kun vastaan asettuu yksi sarjan suosikeista FC Åland!

Kuvat: Seppo Siipola
Teksti: Joel Kirjavainen


Peimarin kannattajat tukivat joukkuetta jälleen hienosti koko ottelun ajan