Peimari United ryJulkaistu: 27.08.2024 21.57

Vastine HS:n artikkeliin koskien ottelumanipulaatioepäilyjä suomalaisessa jalkapallossa

Tiedoksi Peimarin seuraväelle: Helsingin Sanomien digilehdessä julkaistiin 27.8.2024 artikkeli, joka käsittelee manipulaatioepäilyjä suomalaisessa jalkapallossa. Artikkelissa viitataan myös Peimari Unitedissa kaudella 2022 pelanneisiin brasilialaispelaajiin.

Peimari United ry:n hallitus on lähettänyt asiasta Helsingin Sanomille seuraavanlaisen vastineen:

Vastineena Helsingin Sanomien digilehdessä 27.8.2024 julkaistuun Ari Virtasen laatimaan artikkeliin haluamme tuoda esiin seuraavaa: Tietääksemme ei ole ilmennyt, että minkään Peimari Unitedin ottelun tuloksia olisi manipuloitu, eikä miltään virallisesta taholta ole otettu yhteyttä Peimari Unitediin siksi, että mitään vilppiä olisi koskaan edes epäilty. Peimari Unitedin seurajohto sai kuulla tapauksista ensimmäisen kerran tänään (27.8.2024) Helsingin Sanomista. Tietääksemme Peimari Unitedin toimintaan ei myöskään kohdistu ottelumanipulaatiota koskevaa tutkintaa.

Edelliseen viitaten emme ymmärrä, miksi artikkelissa käsitellään yksityiskohtaisesti Peimari Unitedin edustusjoukkueen kesän 2022 ottelutuloksia, vaikka mitään epäilyttävää vedonlyöntidataa ei kyseisistä otteluista ole havaittu, ja miksi jutussa toistuvasti viitataan epämääräisesti esim. “Peimarista tuttuun brasilialaiseen agenttiin ja valmentajaan”. Huomautamme, että Peimari Unitedissa ei ole koskaan ollut brasilialaista agenttia tai valmentajaa, eikä kyseinen henkilö ole millään lailla “Peimarista tuttu”. Ymmärtääksemme kyseinen brasilialainen toimi vuonna 2022 pelaajana aivan toisessa seurassa.

Peimari Unitedin edustusjoukkueessa pelasi syyskaudella 2022 kaikkiaan viisi Brasilian kansalaista. Pelaajapulasta kärsinyt seura otti hyvässä uskossa vastaan tarjolla olleita pelaajia, ja he kukin pelasivat 4–7 ottelua. Kyseisistä pelaajista ei koitunut mitään ongelmia, eikä seuralla ole ollut aihetta epäillä minkäänlaista vilppiä myöskään ottelutuloksiin tai -tapahtumiin liittyen. Jälkikäteen voi todeta, että olemme ehkä olleet liian sinisilmäisiä tässä asiassa, ja on ehdottoman hyvä, että asiaa tutkitaan virallisesti. Haluamme puhdistaa seuramme maineen aiheettomilta epäilyiltä ja autamme mielellämme asian selvittelyssä, jos sitä meiltä pyydetään.

Peimari United ry:n hallituksen puolesta

Olli Dahl, pj.

Peimari United – Paimion ja Sauvon alueella toimiva jalkapallon erikoisseura.